Plágiumkereső funkciók

Fedezze fel plágiumkeresőnk elképesztő funkcióit

Előrehaladott pontozás

Ahelyett, hogy csak a hasonlósági pontszámot mutatnánk meg, mi sok-sok más pontszámmal együtt elemezzük és értékeljük a dokumentumát.

Plagiarism checker advanced scoring

Minden jelentés hasonlósági pontszámmal van ellátva. Ez a pontszám kimutatja mennyi hasonlóság van dokumentumában.

A hasonlósági pontszámot úgy számoljuk ki, hogy elosztjuk az egyező szavak számát az összes szó számával.

Ha például a dokumentuma 1000 szavas és a hasonlósági pontszám 21%, akkor ez azt jelenti, hogy a dokumentumban 210 szó egyezik meg más munkák tartalmával.

Plágium hasonlósági pontszám

Ez a pontszám kimutatja a plágium kockázatát a dokumentumban. Ez a pontszám felbecsüli a hasonlóságok méretét. Minél hosszabb a hasonló rész, annál nagyobb a plágium kockázata

Vegyünk például egy 100 oldalas dokumentumot 1% hasonlósággal. Ha minden hasonlóság egy oldalra lesz sűrítve, akkor a plágiumkockázati pontszám a legnagyobb értéket fogja kimutatni. Az alacsony hasonlósági értékű lehetséges plágium esetekre is fel lesz hívva a figyelme.

Kutatásunk kimutatta, hogy ez a funkció a plágiumot 94% pontossággal észleli.

Plágiumkockázati pontszám

A parafrázis (átfogalmazás) a plagizálás egyre gyakoribb módja. A parafrázis kiküszöbölése érdekében hozzáadtuk a parafrázis pontszámot.

Ez a pontszám kimutatja, hogy a szöveg mely részei vannak átfogalmazva.

A parafrázis pontszám általában 1% és 8% között szokott lenni. A magas parafrázis pontszám plágium jele lehet. Legyen figyelmes a magas parafrázis pontszámra.

Parafrázis plágium pontszám

Minden jól megírt munka hivatkozásokból áll. Azonban megtörténhet, hogy egyes jó hivatkozások részei egy hosszabb megegyező résznek.

Az ilyen esetekre találtuk ki a helytelen hivatkozások koncepcióját.

A helytelen hivatkozások kimutatják, hogy hány hivatkozás csupán része a nagyobb hasonlóságoknak, amik a dokumentumban találhatóak.

Helytelen idézés

A hivatkozások minden dokumentumban megtalálhatóak. A mások munkájára való hivatkozás növeli a hitelességet.

Beazonosítjuk a hivatkozásokat és zöld színnel jelöljük őket. Ez lehetővé teszi, hogy könnyen megkülönböztesse a jó hivatkozásokat a többi hasonlóságtól.

Hivatkozások

Egy munka hitelessége az egyezések számából is kimutatható.

Képzelje el, hogy két olyan dokumentummal van dolga, melyekben 10% hasonlóság található. A kettő közül melyik fog hitelesebbnek tűnni – az, amelyikben minden hasonlóság egyetlen forrásból származik, vagy amelyikben a hasonlóságok több tucat, vagy többezer forráshoz vezetnek vissza?

Plágium egyezések

A gyors pontszám egy új pontozási forma, amely segít nagyjából kivizsgálni a feltöltött dokumentumot egy másodperc alatt.

A gyors pontszámmal történő kivizsgálás ingyenes. A gyors pontszám kiszámolja a megegyező ujjlenyomatokat és nagyjából kiszámítja a hasonlósági pontszámot.

A gyors pontszám másodpercek alatt megjelenik. Amint feltöltötte a fájlt, a gyors pontszám szinte azonnal meg fog jelenni.

Gyors plágium pontszám

Kiemelt egyezések

Ha a dokumentumban bármilyen plagizálás szerepel, az kiemelésre kerül az ellenőrzés és javítás megkönnyítése érdekében. Plágiumkereső rendszerünk számos eszközt kínál a szerkesztés és javítás megkönnyítésére – a helyes idézeteket zöld, a parafrázisokat narancs, a téves idézeteket pedig lila színnel jelöli.

A kiemelt plágium példája

Plagiarism checker sources matches

Megtekinthető források

Plágiumkeresőnk linkeket rendel a megegyező részekhez, amelyek elvezetik önt azok forrásaihoz. Ezek a linkek lehetővé teszik, hogy kijavítsa a helytelen idézeteket, szavakat és parafrázisokat a dokumentumában. Ha biztos abban, hogy az idézet megfelelően van elhelyezve a dokumentumában, egyszerűen csak nyugtázza le azt a részt, és már folytathatja is a dokumentum áttekintését és letöltését.


Parafrázis észlelés

Rendszerünk fejlett technológiája nemcsak a másolás – beillesztés plagizálást, hanem a parafrazált plágiumot is észleli. Ha magas parafrázis pontszámot kap eredményül, fontos, hogy alaposan és figyelmesen átnézze a dokumentumot az esetleges plágiumkockázat elkerülése érdekében.

A plágium észlelésének példája

Helytelen hivatkozások észlelése

Helytelen hivatkozások észlelése

A tanárok egyes hivatkozásokat plágiumnak tekinthetnek, ezért a kellemetlen következmények elkerülése érdekében fontos mindig ellenőrizni, hogy a hivatkozások helyesek-e.

Plágiumkeresőnk tudatni fogja önnel, hogy melyik hivatkozások jók – zöld színnel lesznek megjelölve. Továbbá lila színnel fogja jelölni azokat a hivatkozásokat, amelyeket plágiumnak minősíti, hogy tudja melyik hivatkozásokat kell megváltoztatnia.


Többnyelvű kivizsgálás

Többnyelvű rendszerünk még akkor is képes a plágium felismerésére, ha a megvizsgálandó dokumentumban több különböző nyelv szerepel. Ez az oka annak, hogy plágiumkereső rendszerünket számos különböző ország ismeri el mint nemzeti plágiumvizsgálat rendszerét.

Többnyelvű plágiumkereső